Isnin, 29 Oktober 2007

.:selamat pengantin baru shbtku:. 28/10


jadikanlah pernikahan sbg satu peringkat amal islami. jangan pula kamu dilalaikan olehnya. amanah semakin bertambah. zaujah adalah anugerah ALLAH sbg teman& penguat dalam melayari bahtera perjuangan. kasihi&bimbinglah dia krn ALLAH..semoga berbahagia.

setelah setahun tidak bersua..26/10

alhamdulillah, hari ni dapat bersua muka kembali bersama shbt2 seperjuangan di bumi kinanah. ada yg balik tamat pengajian, ada yang bercuti dan ada juga yg nak buat urusan smbg belajar ke peringkat lebih tinggi..moga semangat belajar yg ditunjukkan dapat dijadikan teladan. paling penting, penghayatan & pengamalan terhadap ilmu yg dipelajari perlu dilunaskan..
YA ALLAH, JADIKANLAH KAMI DIKALANGAN ULAMA' YG BERAMAL DENGAN ILMU YANG DIPELAJARI..
sedikit rasa terkilan kerana sebahagian shbt yg dah agak lama pulang tidak dapat meluangkan masa utk betemu pada hari tersebut. mngkin mklmt prgrm tidak sampai kpd mereka@ mklmt smpai tp diabaikan.
teringat pesanan shbt di bumi kinanah dahulu..di mesir ni, ukhwah kita lebih erat berbading di malaysia kelak. sebab di mesir byk program kita dapat bersama berikan komitmen walaupun tmpt berjauhan@ kesibukan masa,. di malaysia nanti prgrmnya skt& di buat wkt2 cuti, tapi pyh sekali utk dihadiri dan diberi keutamaan. betullah apa yg disebutnya dahulu..baru kini diriku mengakuinya.