Sabtu, 23 Oktober 2010

.: BERMUSAFIRLAH ;.

melihat kebesaran Allah..


moga timbul rasa syukur..lahir ke dunia sbg insan yg sempurna kejadiannya..
punyai akal yg waras,
dapat membezakan mana yg baik,mana yg buruk,

mana yg benar,mana yg salah..mana yg palsu,mana yg tulen..
ditambah lagi dengan rasa insaf diri,
betapa kerdilnya diri kita ini..

tak mampu melakukan apa2 pekerjaan kecuali dengan izin DIA,
Yang Maha Berkuasa
!!الله أكبر
2

Rabu, 20 Oktober 2010

rintihan doa seorang imam..يا الله يا رحمن يا رحيم

Jadikanlah masjid ini sebagai tempat kami mendapat petunjuk dan bimbingan dalam mencapai keredhaan-Mu, kekalkanlah kami di atas kebenaran dengan petunjuk al-Quran,

يا الله يا أكرم الأكرمين

Jadikanlah masjid ini hidup dengan amalan-amalan ibadah, amalan dakwah, amalan taklim dan taklum dan amalan khidmat. Berikanlah kami kekuatan untuk mengerjakan amalan-amalan ini.

يا الله يادافع البلاء

Jauhilah masjid kami ini daripada segala macam maksiat dan fitnah dengan kehormatan al-Quran, jauhilah masjid ini daripada segala unsur negatif dari diri kami, dari dalam dan luar yang menyebabkan hilang keberkatannya. Jauhilah masjid ini daripada segala kejahatan yang tidak kami ketahui, jauhilah kami dan ahli-ahli jemaah masjid ini daripada sifat-sifat yang boleh merosakan kesucian rumah-Mu ini, merugikan masa depan kami dan agama kami.

يا الله يا أ رحم الراحمين

Kurniakanlah kami dengan rahmat dan kasih sayang-Mu, sesungguhnya kami hamba-Mu yang lemah, menadah tangan memohon diberi kekuatan untuk istiqamah dalam amalan menghidupkan dan mengimarahkan rumah-Mu ini. Kepada pihak yang banyak menyumbang dan membantu kerja-kerja menghidupkan rumah-Mu ini, semoga Engkau kurniakan mereka dengan kemuliaan sifat pemurah, suka membantu dan mengasihi kami dan rumah-Mu ini.

يا الله يا واسع المغفره

Ampunilah dosa-dosa kami dan kedua ibu-bapa kami, sahabat-sahabat kami, ahli jemaah masjid ini, guru-guru kami, orang-orang yang membantu kami dan seluruh muslimin

dan muslimat samada yang masih hidup mahupun yang telah mati.

amin ya rabbal a'lamin..

Haji Mohd Zainudin Bin Zakaria al-Hafiz

20/10/2010@kaherah 7.20 am